Tuesday, 26 July 2011

Lelaki Vs Pompuan

hello hello~! Ini adalah serangan balas (takdela serangan pon) kepada entri ni Apa yang perempuan perlu faham tentang lelaki



..bace entri tu dan ini jawapan bagi setiap bende..


1. Bila lelaki kate de main game.. THEY MEAN IT. kalau ajak sembang .. konfem cam ni.. "awk.. cite khurafat ni seram kn?" ........... beberapa minit kemudian "ha'a.betul" .... "awk, bile kita nk tgk transformers?" ....... beberapa minit kemudian "ha'a.betul" ... "..................."

pegila wat hal korang sendiri..masa ni la jugak korang nk ada masa sendiri..tp guys.. jgn marah kalau ktorang sebok ngn facebook / gosip / chatting .. ktorang pon ada 'game' time okeh!

2. Kalau kitorang hulur duit time korang terhegeh cari duit..boleh je.. tp jgnle setiap kali pon nk tehegeh!

3. Korang tk suke nk jawab mesej n kol setiap mase.. kalau da taw awek tu slalu je nk kol or msg.. at least sebelom nk menghilang tu jadila sweet sikit .."u, i nk ilang kejap..i nk g berak ngn membe i..rasenye dalam sejam setengah kot..lepas tu kita borak k? i jnji..thx yang.."

ini tak .. korang tawunye ilang tibe2 .. pastu "awk ni tk fhm ke saye ade bende lain nk wat?"

4. pasal merajuk ni..hkehekhekhheke.. we just want ur attention ..tu mmg hobi aku..

5.No such thing as 'i love u, i miss u all d time?" ... huhu perbezaan perempuan ngn lelaki.. perempuan lebih suka dilimpahkan dengan kata2 manis (mungkin tk semua).. sbb tu ppuan suke no tanye "u, u syg i tk?" walaupon dah 10 juta kali tanye.. lelaki---> JAWAB JE LA BOLEH? BUKAN MINTAK DUIT KO PON! 

6.Kalau guys wat alasan tanak dating maknanye tengah pokai. Ok.. tak kisahla.. tp pe salahnye girls belanje sekali sekala kan? ganti2 la..paling2 pon g la minum petang jap..ok pe.. tp huhu beware..kekadang alasan tanak dating ni hahah ada muslihat lain..takut teserempak ngn madu hang.. hahah (ops spekulasi je..jgn mara)

Ubahla persepsi lelaki je kena baya.. bagusla kalau de dah bekerjaya n berkepuk..tp sekali sekala kita belanje..pe salahnye..kalau same2 stadi..bayala half2.. kalau agak2 dah selalu sgt ckp je "u baya!" or "aaa..u baya eh?" or..senang..tak yah bawak wallet..hahah

7. Kalau tgh dating bf korang tgk perempuan lain (writer ni kate tu maknanye menunjukkan dorang tk homo).. so pe susah..korang g je la usha lelaki hensem jugak..mane2 yang bejaye menangkap mata korang tu "pergh ensemnye" ..pe susah ..buang mase je nk cubit dorang or nk marah.. MUTUAL beb mutual.. (tp opss sory *jage pandangan mata* hahahah)

8. Cemano korang tk suke tunggu kitorang make up lelamo mcm tu jugak la den malas nk tunggu ekau berak lamo2 dlm toilet ..

9.no komen

10 & 11 . ni sadly i have to agree with d guys..mmg tol time ni susah. Y not kita ada mutual agreement. Lelaki kena faham .. syndrome dat time of d month ni kekadang SUSAH DIKAWAL.. kitorang mmg ada tendency utk moody n cepat marah.. tk leh control.. tk caye bace ni : Salah faham typical PMS ... so korang kena la bg laluan jap kalau kitorang marah... lek lu few minits ke hours ke.. then ctc la balik "elo..yuhuuu u dah ok?" ... yang girls.. kita kena belaja control ok.. dah agak2 marah tu.. letak fon tu kejap.. kalau de ada depan muka.. grab pandangan ke arah lain ..ke arah mamat ensem ke..tarik nafas.. n bertenang..

12. nama anak? kawen baju kale ape? ikot occasion kot..maknanye kalau kita tengah pegi kenduri kawen ..pe salahnye ckp sal baju kawen kan? Janganla kita tengah tengok wayang ekau g ckp sal baju kawen..khakha.. nnti mesti ppuan tu wat step no 4 - tarik muka masam .."awk ni saya ckp wat tatau je"..hehe padahal subjek tk kena masa

13. Jangan harap lelaki jadi sesempurna makhluk.. hmm.. ni normal la..kekadang korang pon nk memacam gak dari pompuan..pe kata dua2 same jadi yg terbaik utk each other..kan senang..kn? tp ni betul a girls, sorry saya terpaksa sokong (ada pistol kat kepala).. kekadang we tend to xpac mcm2 dari they all.. (ahhh! haruslah!)

14. jgn ckp "saye tk fahamla ngn awk ni" ? dah mmg tk faham pon.. kekadang bende nk marah tu ridiculous (same je la kita pon ppuan kekadang).. no komen.. haha

15. Janganla marah kalau tk suke nk bergambar? .. -no komen-

16. Buncit seksi? habes bile yg ppuan buncit takleh plak.. "bini2 sekarang tk pandai jage diri..cemane la laki lari.. balik keje je, bini selekeh..cube la berbedak sikit...wangi2" "ppuan kene la pandai jaga badan..barula suami setia tak cari yang lain" .. or menurut kelab isteri taat yang serius wtf "layan suami mcm pelacur jadi suami puas ati" ...................HELLO!

Pompuan je yang nk kena jage badan? korang cane? Buncit seksi..? I buncit seksi tak? I demand u ada 6 pax hujung minggu ni.. hahahha... same2la kita work out d gym bercinta sambil belari atas treadmill ye?

moral of d story bukanla pasal nk menjawab or serang balas entri En Faiz..entry menarik, dan bukan jugak pasal saya nk menang,.. tapi perlu ada kompromi or omputih kata give-and-take.. or dlm thesis saya banyak no pekataan "mutual benefit"..... ok ok..jangan gaduh semua ...rilek rilek..

happy Wednesday yaw! ~ harap2 esok ada something yang baik utk saya dan anda semua..amin

10 comments:

Rohaizam Rosli said...

waaaa.... iejam baca kedua2 entry... dari zarain dan jugak faiz... hahaha tp apapon baek laki or pompuan masing2 kna memahami masing2... kita nih complementary to each other ok... hahaha

KhairulAswad said...

dia xnak dating sebab nak elak maksiat kot...

Bieby Hayati said...

Wow!!
Like!!
setuju ngan apa yg ditulis..
apapun, setiap orang ada kelemahan dan kelebihan masing2,, x kira lelaki atau ppuan.. saling memahami antara satu sama lain itu sgt penting :) :)

Faiz Tapit said...

heheh, nice... good2

NNisa said...

heheheh.

sape lg kmpilkated eh.

pmpuan ke lelaki?

teeeettt!!

zaRain said...

dua2 same je complicated.. hahahah

Apple Zara said...

Faham betul awak kat lelaki ni ek, haha.

zaRain said...

Apple zara.. takde la paham sgt.. lepas bergusti pendapat.. baru nk seda..sejak dah tua2 ni.. hihi

Red said...

habis semua dia ulas. haha

Wanz Mejuez said...

gua tersentap sikit... ahahaha

tapi takpa kita kena saling faham antara satu sama lain.. yang gua tak leh kontrol sikap ego gua.. kekadang terego kan diri kononnya nak merajok jgk la.. tpi tk mnjadi... ahaha

bab dating n cancel dating tu ya . gua bila pokai gua kata takda mood nak kluar... ahaha duk umah main ps3 lagi best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...