Sunday, 7 August 2011

Kalau Saya ada Ka-ching #2

Hello hello~ Arinin nk wat review gadget.. sbb kalau saya ada ka-ching dah lame nk sambar bende alah ni..


Blackberry Playbook


Bende paling walawei pasal gadget ni ialah Multitasking Powerhouse, yang membolehkan kita akses beberapa task dlm satu masa.. selalu kalau korang online .. mesti on facebook..at d same time nk chat plak kat ym/msn messenger n..member2 plak bbm.. so if letsay korang tgh layan movie..tibe2 bbm alert bunyi..korang bleh just easily bukak... n tak lag.. wuhuuu awesome

whats so sexy bout this dude?
if korang adalah pengguna Blackberry smartphone.. segale alert cam phone call, bbm, email and facebook akan d-sync sekali ke dlm tablet..so tgh syok2 belek playbook..kalau ada call..de akan klua terus kat playbook..wow~! bestnye bestnye..haha

Saiz nye lebih kecik kalau nk banding ngn ipad2.. which is convenient for me..klau nk besa2 sgt bek beli netbook or laptop..

More?
Tablet ni dikuasi oleh 1 GHz dual core processor, resolusi 7” multi-touch display and battery yg bole tahan up to 10 hours! (wowowowwow) ..memory ram 1gb

 cube korang enjoice vid review playbook ni..rase nk beguling kat tanah n jerit "nak nak nak nak nak" smpai mak belikan..huhauhahah



kalaula saya ada ka-ching... kumpol duit raye la gini~

comparison ngn ipad/htc flyer/samsung galaxy tab?

a friend of mine ada berkata (haha)..  "BB ialah gadget utk communication, yg lain2 tu for entertainment" .. maknanye.. untuk orang yg sentiase dihujani ngn emel2, fb updates and BBM makenye sesuai dan seronokla de ngn BB Playbook.. tp utk orang yg sentiase inginkan Apps2 and Game2 yang super fun dr Andoid Market..sesuai la pkai HTC.. n yg mmg obses ngn Iphone makenye mmg super duper la pakai Ipad.. 

Tapi.. kalau htc and iphone ada networking mcm BBM.. rasenye dorang dah jadi smartphone yg sempurna dah. Iphone sume tau graphic gile cantek and ramai yg menggelupur nk ada theme iphone dlm phone android (haha).. to me de cume kureng skit sbb takde BBM.. 

whats so great about BBM?? em.. mudah nk communicate ngn kawan2.. n loved ones.. boleh group chat... bole hupdate ngn kawan2 bile2 masa..n bole msg ngn tersayang 24 jam...and its freeeeeeeeeeee (mmg la ada charge) tp still text msgs tu tk dicharge mcm charge sms.. kite hanye perlu baya charge bis n enjoy sume servis de unlimited... best kn kn kn kn?

beza yg lagi ketara?? ITS MUCH MORE CHEAPER !
Ipad 2 masih berharga 2400 nk dekat 2500
Samsung galaxy tab 1950
HTC Flyer 1800 ke 2000
BB playbook??
kat mudah.my baru RM1329!
mudah.my

i want i want i want

ceyh .. saye promote2 blackberry mcm la saye pakai kn.. sekang saya gune Nuvifone Garmin-Asus A-50.. sepupu sepapat Android..


kenape saye sayang phone ni sebab paling utama ialah GPS system de yg best mantop superb!

ok GPS de ni built in dalam phone..so tak perlukan internet atau ape2 charge.. de sgt2 la tak lag n cepat nk loading..awk bole pilih nk kemane2.. (restoran, pam minyak, atm, shopping malls -ada kategori dah siap ada).. if nk g tempat specific bole je taip terus ..cth nye (KLCC).. then de akan bg direction ikut settings yg ditetapkan samela cam GPS lain.. 

de menyenangkan sbb takde charge n lagi satu de ada landmark 3D ..dimane masa kita tengah drive de akan tunjuk landmark ape yg ada (exactly mcm rupe bangunan tu yg di real life)..so bolehla saye "ohhh bangunan ni..same..ok ok jln yg betul"..

 ada gamba sign board mcm yg asal atas jalan..utk menyenangkn kita pilih lorong yg betul..sesuai tuk orang yg takde direction sense mcm saye!

bende2 lain..application de same je mcm android phones yg lain.. unlimited apps kat android market.. android 2.1 and if tk suke theme phone ni bole je download kat market..n hargenye sangat berpatutan..tk sure skng bape..


ok itu saje..
tolong belikan BB Playbook untuk raye ok!

Selamat berpuase yaw~

10 comments:

Macam Betul said...

waa, bb playbook.. kawan aku dh ada bnda ni.. memg best laa jugak..

kat mudah harga cmtu ya?kira murah sgt laa tu kan.. maxis punya plan ada yg rm900 kan

btw, guna garmin asus tu.best2.. aku skg ni guna hp android yg besa2 je..lg optimus one je.hehe

zaRain said...

hehe adroid besa mmg syok pkai... oh ak pnah try HTC DESIRE HD... mmg super duper besa..n syok gile tgk movie..cantek n tk lag... android mmg best kn? pk byk kali bile nk tuka BB.. (bb ada BBM) (android ada unlimited apps)..

iman Haikal said...

jarg jumpa pompua minat pasal gadget,hehe

ko punya htc mana dah skg?dah jual ke?hehe.

org ckp camera htc x ok.sbb kawan aku pnh pakai jugak htc dhd...

oya satu lgi, kalau iphone ada jailbreak, android ada root, bb ada apa ea?ehhehe

zaRain said...

hahhahah BB ada BB Pin la kot.. kalau owner asal jual phone, owner baru kena regist utk dptkan pin kalau tkleh gune bis..

dhd tu dah T_T dijual kerana kesengkekkan duit..

Faiz said...

lau la ade duit..sume gadjet kat dunia nie dah dibeli..huhu..lau nk keja teknologi..mmg tak termampu kita..hehe..neway thanks ya sbb follow blog sy..sy dh msukkan blog ini di ruangan followers 4 di blog sy..=)

zaRain said...

tq! nnti akan slalu singgah2 n komen2

Amni said...

sekarang dah ada liveprofile fungsi sama macam BBM.. so android dah tak de masalah.. nak HTC... grrrr......

iMBobo said...

naaak satu..hehe tgh usha2 gak ni mana yg terbaik hehe

Wanz Mejuez said...

meh meh aku beli kan nanti ang byk bunga dekat aku naa... ahahameh meh aku beli kan nanti ang byk bunga dekat aku naa... ahaha

zaRain said...

Amni amni! liveprofile? whatsapp ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...