Tuesday, 9 August 2011

Reality TV and Me

hello HELLO! Hope korang berbuke ngn sesedap rase arini.. harini nk cite sal reality tv..share urs with me oso okies?


I'm a fan of Reality TV
Saya kurang menengok (ade ke pekataan ni) TV series (glee, desperate housewives, korean series, vampire diaries, bla bla bla) 
sebab saya seorang yang PEMALAS nak ngikut 
Sebabnye.. everytime smpai kemuncak..tibe2 klua plak "bersambung.."
Dayum.. tetibe esok tkleh plak tengok cos ada hal..or d next week terlepas plak siri tu

So that's why i prefer reality TV
Lagipun drama can be too much for me sob sob sob

Kalau movies pon saye penggemar cerite2 yg mind twisting - yg ending de tak seperti yang kita xpax atau yang memerlukan kita untuk bg 120% concentration and memerlukan kita berfikir sepanjang tayangan.. 
Saya rase seronok dan bertarung dengan diri sendiri -- dlm hati..berlumbe utk tawu siapa penyangak sebenar

antara movie2 hebat yang sangat2 super duper duper duper duper duper duper punye duper suke ialah
State of Play - Russell crowe ---> I'm a big fan.. jarang miss cite yg dia berlakon..suke gile nk gile ngn Gladiator
Secret Window ---> Johnny Depp: this dude is super mysterious and bole bw watak ape pon!
Inception --> cite paling tunggang tebalik yg aku penah tengok..serius dayum
love story yang aku suke pon cite The Lake House .. sbb poetic and sentiase nk predict ending

eh dah mumbling banyak sangat ni!
patah balik

ok ni adalah antara reality tv yg saya suke sangat....enjoice

MASAKAN
HELL'S KITCHEN / MASTERCHEF / TOP CHEF
segale term2 yang chef2 gune utk masakan pon saye dah tawu..hahha..pegi mkn kat memane pon dah pandai.."alamak, overcooked la.." or "technique tk bagus".. pepandai je kan.. padahal sendiri tak tawu masak

kang satu ari mak masak.. 
ckp camni:

memang sah sah la kena penampo ngn mak kalau aku brani cakap camni ..haha

one thing i learn from Top chef.. Chef Carla ckp  
"When I got into d competition, I wanted to show d world, the other way to compete, which is to compete with Love"

.. sweet nye..Top chef season Carla ni yg paling ada semngat setiakawan.. touched by their passion for food and concern pada kengkawan seperjuangan
sbb selalu competition byk back stabbers and over confident miss smarty pants "im gonna win this! yeahh!"...padahal..kalah terus..


PROJECT RUNWAY

project runway paling feveret metila season 4 ..masa ada christian siriano..lepas tgk episod lain rasenye tk jumpe lagi pengganti dia..bayangkan dlm masa yang singkat same cam orang lain, de bleh hasilkan something yg lain n detail gile
tgk cite ni.. tak pasal mulut i dah pandai kan ckp "looks cheap"..."ohh avantgarde!" ewah..
I am d kinda girl yang suke less make up and i hate high heels kalau hari biase..But suke tengok orang lain yg pandai selesakan diri ngn high heels and pandai pulak padan2 kan baju/color/make up/kasut..
Im so jeans and tshirt person.

dialog feveret "one of u will be named d winner, and one of u will be out"...sepanjang zaman itu je la dialog si Heidi tu..tak berubah..haha

SO U THINK U CAN DANCE
Yee ha! ini paling suke tengok sbb bende yang paling saye takde talent ..LANGSUNG OK! hahaha.. but its great to see such passionate people move dgn beat n rhythm n at d same time express emotion.. uwah.. my feveret ialah
my lovely and super talented Lauren...


moral of d story entry ni bukan la pasal reality tv mane yg best.. ataupon ape yg saya suke pasal reality tv ataupon pasal saya yang terefek oleh impak media massa..hahah tapi pasal kekaguman saye pada orang-orang yang ada passion n talent

Pada saye rahsia kejayaan mereka yang berjaya dlm bidang2 mcm ni ialah..
mereka tk malu dan yakin dengan ape yang mereka ada ..dan mereka teruskan passion mereka yang sangat mendalam pada bidang yang mereka minat..


sesetengah orang terlampau kisah ngn pendapat orang..bile org kate "tak cantiklah weh"..terus je ilang semangat n give up.. (applicable pada kes cik anon yg asik nk menyerang)

mcm blog.. saya sangatla newbie..dan barula nk kenal name2 mcm Yuyu, FL, Hana Tajima, Ben Ashaari dan ramaiiiiii ya allah bloggers skng..n saya KAGUM! ramainye yg ada talent menulis n xpress pendapat.. oh my.. saya kecik sungguh terase..

I AM A STALKER
Saya seorang stalker yang terok ..kerana saya suke sangat mengendap hasil2 kerja orang2 yang super talented n bercita-cita dlm hati utk ada such talent..tp talent bukan sesuatu yang bole dipaksa..

so saranan saya pada meraka yang ada passion pada sesuatu bende
pedulikan ape orang kate
teruskan minat anda kalau itu yang anda mahu
curahkan idea anda dan share kepada seluruh dunia.. especially me!

ini semua anugerah Allah.. manfaatkan la ye!

p/s : one of my obsessions now ialah stalk page sandra azwan..sbb artwork de cantek sgt. go cekidaut. almaklumlah..orang baru..baru nk kenal2 ngn bloggers yang multi talented. -jgn ckp aku nk bodek eh!

ok HAPPY MUMBLING YAW~!

6 comments:

Chempaka Sari said...

christian siriano tu macam hebat giler dah je kan? Tak tgk pulak season 4.. Yang so u think u can dance tu suka gile bila host die sebut 8888!

SANDRA AZWAN said...

Salam dear,

Thank you for your gud thoughts on my work.Appreciate it very much.;-)
Happy fasting..;-)

hamzah ian said...

pergh.. semua best2..

nazira said...

hai.. sme la.. minat gk ngn program realiti ni..hu3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Mr.B[e]ave[R] said...

best2...rancangan memasak..lagi2 watak chef ramsey

NAJ said...

reality TV the best ! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...