Wednesday, 20 July 2011

Oily Skin Lady - Superhero terbaru

Okay.. i know many many many people out there ade masalah kilang minyak yg over productive mcm sy. Walaupon some people say (fiza hafiza yg kate) : "org ade oily skin lebih awet muda" ..Well maybe sbb moisture terlebih kot..so kulit susah nk mengedut.. LOL..

Nway.. satu hari sy pergi ke klinik (sbb demam /batuk/selesama).. n surprisingly doctor tanye "awk baru lepas kena chicken pox ke?" ..so aku ngn muka tesengeh ayam (sbb malu dow!).. menjawab "ihi ..takla doctor..tu jerawat"... so doc pon ketawa berdekah .. nway sbb i had a massive spot right in between my eyebrows.. macam nandek! n well salah sendiri sbb picit.. (aktiviti masa senggang penganggor tegar)

 So doc suggest this awesome product.. khas utk org kulit berminyak.. katenye sbb kilang minyak kita produce terlampau byk minyak berbanding orang normal..so d solution is to control d oil production.. kata doc "so at least tkdela dah tengah hari tu minyak awk melimpah ruah" -cis-


ni cleanser.. gune 2 kali sehari..jangan lebih2 sbb takot natural moisture kulit jadi tak normal.. plus pedih2 if pakai banyak sgt.. n 2 kali sehari dah cukup utk membolehkn kita cuci muka tanpa sabun utk amek wuduk or bile rasa nk cuci muka.. it works.

ok ini adalah krim malam.. rasenye ni bole beli kat farmasi jugak kot.. tp sy beli dari klinik.. krim ni pakai lepas dah tanak cuci muka dah waktu mlm.. rase de cam pakai mask putih telur tu..kulit rs tegang..n jerawat cepat hilang! serius,, nandek aku dah ilang dah yaw.. n dulu bile korang pegang kulit muka cam menggerutu kat pipi especially kan.. lepas pakai ni..dah kurang..still ade kat dahi (for me dahi paling worst).. so mmg dpt kurangkn

tp soryla kalau terserempak kat lua korang tgk cam takde beza..kahkaha..but overall.. aku suke sgt..n tq doc.. n jgn lupe once a week St Ives apricot scrub!


1 comment:

Chempaka Sari said...

kite takde pun scrub...wuwuwu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...